malolactic fermentation


malolactic fermentation
англ.
малолактозная [молочно-кислая] ферментация (вторичная ферментация красных и некоторых белых вин, в ходе которой едкая яблочная кислота, содержащаяся в винных ягодах, превращается в более мягкую молочную кислоту, в результате вкус вина получается менее резким и терпким)
See:

Англо-русский толковый словарь "Вино". 2013.

Смотреть что такое "malolactic fermentation" в других словарях:

  • Malolactic fermentation — (or sometimes malolactic conversion or MLF) is a process in winemaking where tart tasting malic acid, naturally present in grape must, is converted to softer tasting lactic acid. Malolactic fermentation tends to create a rounder, fuller mouthfeel …   Wikipedia

  • malolactic fermentation — noun A form of secondary fermentation in which the malic acid in wine is converted to lactic acid, reducing the wines sharpness …   Wiktionary

  • malolactic fermentation — /mæloʊˌlæktɪk fɜmɛnˈteɪʃən/ (say maloh.laktik fermen tayshuhn) noun the conversion in wine making of malic acid to lactic acid resulting in a reduction in acidity …   Australian English dictionary

  • Fermentation (wine) — Fermenting must. The process of fermentation in wine turns grape juice into an alcoholic beverage. During fermentation, yeast interact with sugars in the juice to create ethanol, commonly known as ethyl alcohol, and carbon dioxide (as a …   Wikipedia

  • fermentation — общ. ферментация, брожение (процесс сбраживания превращения виноградного сусла в вино благодаря действию дрожжевых бактерий, присутствующих в нем, которые и превращают сахар, содержащийся в ягодах, в спирт (55 60%) и двуокись углерода (40 45%);… …   Англо-русский толковый словарь "Вино"

  • malolactic — adjective Etymology: malic + o + lactic Date: 1908 relating to or involved in the bacterial conversion of malic acid to lactic acid in wine < malolactic fermentation > …   New Collegiate Dictionary

  • malolactic — ¦malō, ¦mālōˌ adjective Etymology: mal (II) + lactic : relating to or involved in the bacterial conversion of malic acid to lactic acid in wine malolactic fermentation …   Useful english dictionary

  • malolactic — adjective Descriptive a type of fermentation where malic acid is tansferred to lactic acid …   Wiktionary

  • malolactic — [ˌmalə(ʊ) laktɪk] adjective of or denoting bacterial fermentation which converts malic acid to lactic acid, especially as a secondary process used to reduce the acidity of some wines …   English new terms dictionary

  • Secondary fermentation — is a process commonly associated with winemaking, J. Robinson (ed) The Oxford Companion to Wine Third Edition pg 618 Oxford University Press 2006 ISBN 0198609906 ] which entails a second period of fermentation in a different vessel than what was… …   Wikipedia


Поделиться ссылкой на выделенное

Прямая ссылка:
Нажмите правой клавишей мыши и выберите «Копировать ссылку»

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.